Kousenband koken

15 minuten

kousenband

Kousenband is een West-Afrikaanse groente. Het kan gekookt worden, maar ook kunt u kiezen voor het smoren, stoven of bakken van deze groente.

Hoe en hoelang moet kousenband koken

  • Voor u de kousenband gaat koken, wast u deze groente en verwijderd u de uiteinden van de peulen en eventuele draden.
  • Breek of snij de peulen in stukjes.
  • Zet een pan water op het vuur en voeg de kousenband toe wanneer het water kookt.
  • Laat het geheel zonder deksel een minuutje of 15 koken.
  • Giet het af.

Wist u dat….

  •  kousenband een peulvrucht is die er lijkt op de sperzieboon? De bereiding kan op eenzelfde wijze geschieden. Het verschil zit hem in de smaak: kousenband is pittiger.
  • kousenband gegeten kan worden in vele combinaties, bijvoorbeeld met aardappelen of rijst? Bekend is het gebruik van kousenband bij het Surinaamse gerecht roti. Kousenband koken is een veelgebruikte bereidingswijze. Wilt u de groente liever bakken? Weet dan dat het erg lekker is om de gewassen en gepelde stukjes te bakken op hoog vuur, samen met wat knoflook en gember!

Voedingswaarde

per 100 gram:

Calorieen42 kcal
Koolhydraten7 gram
Vet0 gram
Vezels1,3 gram
Was deze pagina nuttig? Bedank ons met een Like!