Rabarber koken

10 minuten

rabarber koken

Als je als bijgerecht rabarber gaat koken, gebruik dan voor twee personen ongeveer 750 gram.

Voorbereiding:

Maak de rabarber schoon onder de kraan, verwijder dan de witte stukjes aan de onderkant en aan de bovenkant waar de bladeren beginnen. Is de rabarber al wat ouder, trek dan de schil met een mesje eraf. Bij jonge rabarber is dat niet nodig. Snij nu de rabarber nog even in stukjes van zon 3 tot 5 cm, en was ze onder de kraan in een vergiet.

Hoe en hoelang rabarber koken:

  • Schenk een kopje water, ongeveer 100 ml in een pan en voeg de stukjes rabarber toe.
  • Breng het water met de rabarber aan de kook, en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Draai nu het vuur uit en voeg suiker toe, begin met ongeveer 100 gram. Afhankelijk van je smaak voeg je meer suiker toe tot ongeveer 150 gram. Gebruik ook weer niet te veel suiker, want dan verdwijnt de speciale zure smaak van de rabarber.

Tip:
De rabarber is gaar als de stukjes zacht zijn geworden en uit elkaar vallen. Roer daarom regelmatig in de pan om dat te weten te komen. Je kan de rabarber zowel warm als koud eten, al naar gelang je smaak.

Voedingswaarde ongekookte rabarber

per 100 gram:

Calorieen14 kcal
Koolhydraten2 gram
Vet0,1 gram
Vezels2 gram

Recepten met rabarber

Was deze pagina nuttig? Bedank ons met een Like!