Rode kool koken

15-20 minuten

Als je als bijgerecht rode kool gaat koken, gebruik dan voor twee personen ongeveer 400 gram.

Voorbereiding:

Maak de rode kool schoon onder de kraan, verwijder de lelijke buitenste bladeren en snijd de kool verticaal in vier parten. Snijd de stronk eruit en schaaf of snijd de stukken – eventueel in een foodprocessor – in smalle sliertjes.

Hoe en hoelang rode kool koken:

  • Schenk een laagje water (2-3 cm) in een pan en voeg de rode kool en een beetje zout toe.
  • Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en laat de rode kool – met het deksel op de pan – gaar koken (15-20 minuten).
  • Giet de rode kool af en voeg naar smaak nog wat zout en/of peper toe.

Wetenswaardigheid:
In tegenstelling tot de andere koolsoorten wordt rodekool wat langer gekookt. Deze kool wordt dan niet alleen lekkerder, maar ook het typische ‘koolluchtje’ – wat ontstaat als koolsoorten wat langer wordt gekookt – is bij rodekool minder storend aanwezig.

Voedingswaarde gekookte rode kool

per 100 gram:

Calorieen23 kcal
Koolhydraten3 gram
Vet0,2 gram
Vezels2,9 gram

Recepten met rode kool

Was deze pagina nuttig? Bedank ons met een Like!