Chinese kool bereiden
10 minuten koken of 3-5 minuten roerbakken
Chinese kool kun je op verschillende manieren bereiden. Je kunt Chinese kool roerbakken maar ook koken of smoren. Chinese kool is ideaal om bijvoorbeeld op te nemen in een nasi of bamigerecht maar is ook heerlijk in een salade.
Hoe Chinese kool te bereiden:
- Maak de kool schoon
- Snij de Chinese kool in brede repen als je ze gaat koken.
- Was de kool goed voordat je deze gaat koken
- Kook de Chinese kool beetgaar gedurende 10 minuten in een pan water en voeg daar ook wat zout aan toe.
- Giet de kool vervolgens af en verwerk het bijvoorbeeld in een salade.
Wanneer je de Chinese kool wilt verwerken in bijvoorbeeld een bami of nasimaaltijd dan kun je de Chinese kool het beste roerbakken gedurende 3 tot 5 minuten. Je kunt de kool dan overigens beter snijden in smalle repen. Dat leent zich beter voor het roerbakken.
Wist je trouwens dat Chinese kool eigenlijk helemaal niet naar kool smaakt? Koken of roerbakken is niet noodzakelijk. Je kunt het ook rauw eten.
Recepten met chinese kool
Voedingswaarde gekookte Chinese kool
per 100 gram:
Calorieen | 88 kcal |
Koolhydraten | 3 gram |
Vet | 0 gram |
Vezels | 2,5 gram |