Rosbief braden
30 minuten
Het braden van rosbief is niet moeilijk, maar vraagt wel enig geduld. Het is vooral belangrijk om het vlees rondom goed bruin te bakken op hoog vuur. Dit zorgt niet alleen voor een mooie bruine kleur, het schroeit de rosbief ook dicht zodat er geen vocht verloren gaat. Prik dus ook nooit met een vork in het vlees. Gebruik een tang of houten spatel als je met het vlees werkt.
Hoe en hoe lang moet je rosbief braden?
- Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is, dit is belangrijk voor de garing.
- Laat de boter eerst goed heet worden.
- Bak de rosbief rondom bruin.
- Zet het vuur lager en zet de deksel scheef op de pan.
- Laat de rosbief ongeveer 30 minuten doorbraden en keer hem regelmatig.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Heeft het vlees de gewenste gaarheid? Wikkel het dan in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten voor het aangesneden wordt.
Hoelang de rosbief moet braden is afhankelijk van de grootte van het vlees en je eigen voorkeur. Voor een medium bereiding van een wat groter stuk vlees gaat de braadtijd al snel richting 40 minuten. Mini rosbiefjes hebben ongeveer 7 minuten nodig in de pan.
Voedingswaarde gebraden rosbief
per 100 gram:
Calorieen | 168 kcal |
Koolhydraten | 0,8 gram |
Vet | 5,7 gram |
Vezels | 0 gram |
Eiwitten | 28,3 gram |