Sliptong bakken

2-3 minuten per zijde

Sliptong is een heerlijke vis die zacht van smaak is. Doordat de sliptong een erg dunne vis is, droogt de vis gemakkelijk uit tijdens het bakken. Het is dus belangrijk om de sliptong niet te lang te bakken. Sliptong bakken is snel gedaan. Een baktijd van 2-3 minuten per kant is voldoende om de vis mooi goudgeel te laten garen. De totale bereidingstijd van de sliptong is 8-10 minuten.

Voordat je begint met het bakken van de sliptong is het belangrijk om de vis op kamertemperatuur te laten brengen, hiermee voorkom je dat het visvlees ongelijkmatig gaar wordt.

Hoe en hoelang moet je sliptong bakken

  • Dep beide kanten van de sliptong droog met een stuk keukenpapier voordat je de sliptong gaat baken.
  • Bestrooi beide kanten van de vis met peper en zout naar smaak.
  • Strooi een dun laagje bloem op een bord en haal beide kanten van de vis hier doorheen. De bloem zorgt ervoor dat het visvlees zacht blijft en dat er een krokant laagje over de vis komt.
  • Verwarm een klontje boter in een pan. Als de boter warm is, leg je de sliptongen in de pan.
  • Bak de sliptongen 2-3 minuten aan beide kanten, zodat ze mooi goudgeel aan de buitenkant zijn. (Tip: Als je de sliptongen omdraait, doe dit dan niet richting jezelf. Opspannend vet kan lelijke brandwonden veroorzaken.)
  • Als de sliptongen een goudgele laag aan de buitenkant hebben, haal je ze uit de pan en zijn ze klaar om te serveren. Twijfel je of de tong wel helemaal gaar is? Duw dan met een vork op het dikste gedeelte van de vis (vaak vlak onder de kop). Als het visvlees gemakkelijk van de graat afschuift, is de sliptong gaar en klaar om geserveerd te worden.

Voedingswaarde sliptong

per 100 gram:

Calorieen119 kcal
Koolhydraten0 gram
Vet2,5 gram
Vezels0 gram
Eiwitten24 gram