Hoelang boerenkool koken
Kooktijd 30 minuten
Boerenkool eten wij Nederlanders vooral in combinatie met aardappels in een stamppot. De boerenkool zelf moet ongeveer 30 minuten koken om goed gaar te worden. Om te voorkomen dat de boerenkool na deze tijd ook lang genoeg heeft gekookt kun je de boerenkool van tevoren invriezen. Niet ingevroren boerenkool blijft soms, ook na lang koken, nog stug. Je kunt de boerenkool gewoon bevroren in opzetten. Het is niet nodig om deze eerst te laten ontdooien.
Hoe en hoelang moet je boerenkool koken:
- Pak een grote pan waar alle boerenkool inpast en vul deze met een laagje water
- Doe je boerenkool in de pan en voeg een scheutje zout toe
- Laat de boerenkool gedurende 30 minuten zachtjes gaar koken met de deksel op de pan
Tip bij het maken van een boerenkool stamppot
Wanneer je de boerenkool wilt verwerken in een stamppot houd er dan rekening mee dat aardappelen minder lang moeten koken dan de boerenkool. Zet daarom eerst de boerenkool op en daarna pas de aardappelen. Boerenkool recepten vind je hier.
Recepten met boerenkool
Voedingswaarde gekookte boerenkool
per 100 gram:
Calorieen | 46 kcal |
Koolhydraten | 4 gram |
Vet | 0,2 gram |
Vezels | 2,5 gram |