Snijbonen koken
10 minuten
Om voor twee personen snijbonen te koken heb je ongeveer 300 gram snijbonen nodig. De gemiddelde kooktijd is 10 minuten. Jonge snijbonen kunnen een paar minuten korter worden gekookt.
Snijbonen schoonmaken:
Snijd eerst de uiteinden af. Voel je eventueel een (taaie) draad, dan trek je die langs de peul weg. Snijd de bonen in ruitvormige stukjes of maal ze in een snijbonenmolen tot schuine sliertjes.
Hoe en hoelang snijbonen koken:
- Breng in een pan een laag water (ca 10 cm) aan de kook.
- Voeg de snijbonen met een snufje zout toe aan het water en breng het water weer aan de kook.
- Draai dan het vuur laag en laat de snijbonen – zonder deksel – gaar koken gedurende 10 minuten.
- Giet de snijbonen af, spoel ze eventueel af onder koud stromend water. Zo behoud je de groene kleur en stopt het garingsproces.
Tip: breng de snijbonen eventueel wat op smaak met nootmuskaat. Doe er een beetje boter bij en warm de snijbonen op een matig hoog vuur snel op.
Recepten met snijbonen
Voedingswaarde gekookte snijbonen
per 100 gram:
Calorieen | 18 kcal |
Koolhydraten | 2 gram |
Vet | 0,2 gram |
Vezels | 4 gram |