Sperziebonen koken
Kooktijd 8 minuten
Sperziebonen moeten gemiddeld 8 minuten koken. Of je ze iets langer of korter laat koken heeft te maken met de gewenste hardheid van de sperziebonen. Laat de sperziebonen in ieder geval niet langer koken dan 10 minuten koken want dan verliezen ze hun bite.
Wanneer je de sperziebonen wilt wokken dan moet je ze korter laten koken, 4 minuten is dan voldoende. Natuurlijk kun je sperziebonen ook in een blikje, potje of uit de diepvries kopen. Voor de kooktijd daarvan kun je het beste op de verpakking kijken.
Hoe en hoelang moeten sperziebonen koken:
- Zet een pannetje water op het vuur en breng het aan de kook
- Snij de uiteinden van de sperziebonen af
- Gooi de sperziebonen voorzichtig in het kokende water en laat deze zonder deksel gedurende 8 minuten koken
- Giet de sperziebonen af met een vergiet of een zeef
Nog een paar tips bij het koken van sperziebonen
- Wil je weten of een sperzieboon vers is? Breek er dan één doormidden. Een verse sperzieboon knakt als je hem breekt
- Spoel de sperziebonen direct af met koud water zodat ze niet verder koken en mooi groen blijven
Recepten met sperziebonen
Voedingswaarde van gekookte verse sperziebonen
per 100 gram:
Calorieen | 105 kcal |
Koolhydraten | 2,2 gram |
Vet | 0,4 gram |
Vezels | 2,9 gram |