Pangasiusfilet bakken

15 minuten

Pangasiusfilet is een lekker en populair visje. Ideaal voor de kinderen, want hij is 100% graadloos en is niet eens een dure vissoort. Met pangasius kan je honderd en één kanten uit em de vis is makkelijk te bereiden. Uiteraard is verse vis het lekkerst, maar pangasiusfilet kun je ook diepgevroren kopen. Voor het klaarmaken wel eerst ontdooien, bijvoorbeeld in de magnetron. Kijk naar de grootte van de filets, en pas de keuze van je pan aan. Sommige filets zijn best wel lang.

Hoe en hoelang moet pangasiusfilet bakken?
Kruid de visfilets met wat peper en zout, strooi bloem op een bord, haal de filets er door en laat ondertussen een klontje boter of wat olie verhitten in de pan op een zacht vuurtje. De bloem zorgt dat het vocht in de vis blijft en de vis mag namelijk niet te snel aanbakken. Leg de visfilets zachtjes in de pan en bak de ene kant goudgeel. De vis draaien doe je best met een spatel, de vis heeft de neiging midden door te breken bij het omdraaien. Doe dit voor de vis aankoekt aan de pan. Voor de baktijd rekent u op 15 minuten, draaien inbegrepen. Laat je vuur niet te hard gaan, want niemand lust aangebakken vis, niet?

Recepten met pangasiusfilet

Voedingswaarde

per 100 gram:

Calorieen120 kcal
Koolhydraten0 gram
Vet6 gram
Vezels0 gram