Dorade bakken

5 minuten

Dorade of zeebrasem is een heerlijke vis uit de Atlantische Oceaan die op verschillende manieren te bereiden is. Dorade kan zowel in de pan als in de oven worden gegaard. Als je kiest voor bakken in de koekenpan, is de dorade binnen een half uurtje klaar.

Een uurtje voor de bereiding kan de dorade uit de koelkast worden gehaald om rustig op kamertemperatuur te komen. Voordat je dorade kunt bakken, moet deze eerst goed zijn schoongemaakt. Als je de dorade bij de visboer koopt, kun je daar de schubben en de ingewanden laten verwijderen. Doe je dat liever zelf, spoel de vis dan daarna goed uit en maak hem droog voor je met de bereiding start.

Hoe en hoelang moet je dorade bakken

  • Wrijf de vis in met olijfolie
  • Strooi wat grof zeezout over de dorade
  • Gebruik een koekenpan met dikke bodem
  • Verhit wat olijfolie in de koekenpan
  • Bak de dorade op de huid een paar minuten bij hoog vuur
  • Zet het vuur laag en bak de dorade gedurende 5 minuten
  • De dorade is gaar wanneer de randen van de vis goudbruin zijn en de dorade aan de bovenzijde glazig wit is
  • Haal de pan van het vuur en dien de dorade direct op

Let er bij het kopen van de vis op dat deze vers is. Verse dorade heeft een glanzende huid, heldere ogen en ruikt ziltig.

Voedingswaarde

per 100 gram:

Calorieen106 kcal
Koolhydraten0 gram
Vet4 gram
Vezels0 gram