Spinazie koken
4-5 minuten
Spinazie is makkelijk klaar te maken. Het vergt weinig werk en is lekker snel klaar. Zelfs wanneer je geen goede kok bent is koken met spinazie erg makkelijk.
Spinazie staat er om bekend flink te slinken tijdens het koken. Houdt daarom tijdens het koken van spinazie rekening met het slinken. Per persoon zul je 200 a 300 gram spinazie nodig hebben. Voordat je de spinazie kookt dient de spinazie gewassen te worden. Was de spinaziebladen zorgvuldig met koud water zodat er geen aarde mee wordt gekookt.
Hoe en hoelang spinazie koken:
- Snijd de dikke en harde steeltjes van de spinazie bladen
- Zet een pan water op het vuur en wacht tot het water kookt
- Voeg de spinazie toe wanneer het water kookt
- Voeg een mespuntje zout toe
- Doe de deksel op de pan en laat de spinazie 4 a 5 minuten zachtjes koken
- Giet de spinazie afgieten en druk het water er zachtjes uit, direct opdienen.
Spinazie is ook erg lekker met een snufje nootmuskaat. Dit kun je naar smaak toevoegen.
Recepten met spinazie
Voedingswaarde gekookte spinazie
per 100 gram:
Calorieen | 25 kcal |
Koolhydraten | 0,7 gram |
Vet | 0,9 gram |
Vezels | 1,4 gram |
Foto: nblxer / 123RF Stockfoto