Tagliatelle koken

7 - 10 minuten

Een pasta koken stelt eigenlijk vrij weinig voor. Toch maken veel mensen vaak nog de nodige fouten. Dit zorgt ervoor dat de pasta veel minder lekker is dan dat hij zou kunnen zijn. Lees daarom even de tips die hieronder gegeven worden, zodat ook jij een perfecte tagliatelle koken onder de knie krijgt. Dit kan namelijk net het verschil maken voor een echt lekkere maaltijd.

Al dente
Een pasta dient beetgaar gekookt te worden. De bedoeling is dat de pasta een stevige structuur houdt, maar niet meer rauw is. Het moment van beetgaar koken is vrij kort en dient daarom vrij zorgvuldig getimed te worden. De kunst is om tijdens de kookproces de pasta zo te krijgen dat hij van buiten zacht wordt en van binnen zijn stevigheid behoudt. Het is dus onder meer afhankelijk van de dikte van de pasta om dit ideale beetgare moment te bepalen.

Tagliatelle koken
Gebruik genoeg water. Liever te veel dan de weinig. Doe ook een klein beetje zout in de water. Andere toevoegingen zijn absoluut niet nodig. Bijvoorbeeld olie zorgt slechts voor een vieze pan en troebel water, terwijl het geen enkele functie heeft tijdens de kookproces. Gebruik ook een grote pan, zodat de pasta er lekker in kan ronddobberen. Een soeppan is uitermate geschikt voor het koken van de perfecte pasta. Pasta moet ongeveer 7 tot 10 minuten koken.
Afgieten
Afgieten is erg belangrijk in het proces. Zorg dat de pasta niet meer in het kookvocht doorkookt. Dit zal ervoor zorgen dat de pasta niet meer beetgaar is. Giet de pasta snel af en serveer het vervolgens ook snel. De pasta koelt namelijk zeer snel weer af….

Recepten met tagliatelle

Voedingswaarde gekookte tagliatelle

per 100 gram:

Calorieen360 kcal
Koolhydraten68 gram
Vet1 gram
Vezels0 gram