Karbonade bakken
38 minuten: 8 minuten in de pan en 30 minuten in de oven
Karbonade bakken is voor deze moderne tijd een beetje ouderwets. Vroeger werden ze ontzettend veel gegeten. Ze hebben een stoffig imago. Toch verdwijnt dat ouderwetse imago als sneeuw voor de zon wanneer ze op een originele lekkere manier worden bereidt. Karbonade bakken kan in een korte tijd plaatsvinden. Ze zijn snel gebakken en ook voor de portemonnee is het een goed stuk vlees. Ze zijn namelijk vrij goedkoop in aanschaf. Het kan natuurlijk zijn dat u niet van varkensvlees houdt maar in een dergelijk geval kunt lamskarbonaadjes kopen. Deze zijn zeker ook net zo lekker wanneer ze op de juiste manier worden klaar gemaakt.
Hoe en hoelang karbonade bakken
- Pekelen van de karbonaadjes ( ½ uurtje, marineren in zout water )
- Vlees besmeren met olijfolie
- Op smaak brengen met peper en zout
- Een ovenbestendige pan in de oven zetten op 200 graden Celcius
- De warme pan op het vuur plaatsen en de karbonaadjes er in leggen
- Na ongeveer 4 minuten is de onderkant bruin
- Daarna omdraaien
- Ook de onderzijde bruin laten worden
- Daarna de pan met karbonaadjes in de oven plaatsen
- Vervolgens na een half uurtje leg je de karbonaadjes op een bord en afdekken met aluminium folie
- Na tien minuten kan je gaan eten
Voedingswaarde varkenskabonade
per 100 gram:
Calorieen | 824 kcal |
Koolhydraten | 0,1 gram |
Vet | 13,5 gram |
Vezels | 0 gram |