Runderrollade braden
35 minuten
Een rollade braden duurt misschien lang, maar het is absoluut niet moeilijk om te doen. Het is alleen erg belangrijk om de rollade tijdens het braden goed nat te houden, dit ter voorkoming van uitdroging. Hierdoor is het wel een arbeidsintensief werkje, maar het resultaat is er dan vaak ook naar! Afhankelijk van de dikte van de rollade is de bereidingstijd ongeveer 35 minuten per 500 gram. Vaak wordt een rollade gebraden in zijn eigen vet en boter. Er zijn echter ook steeds meer recepten waar er bijvoorbeeld wijn of kruiden aan de jus worden toegevoegd.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen
- Laat de boter goed heet worden en schroei de rolade aan alle kanten dicht
- Voeg extra boter toe en laat de rollade lekker door sudderen
- Keer de rollade regelmatig om
- Giet af en toe wat van de meekokende jus over de rolade. Dit houdt hem sappig.
Als tijdens het runderrollade braden te weinig vocht in de pan zit, vul dit dan aan met boter en water. Het kookvet dat achterblijft na het braden zit vol met smaken en is een goede basis voor een lekkere jus. Na het runderrollade braden kan je deze het beste 10 minuutjes laten rusten. Hierdoor is hij makkelijker aan te snijden.
Voedingswaarde Runderrollade
per 100 gram:
Calorieen | 154 kcal |
Koolhydraten | 0,8 gram |
Vet | 7,5 gram |
Vezels | 0 gram |
Eiwitten | 21 gram |