Knolselderij koken

15 minuten

Knolselderij is een groente die je minimum 15 minuten moet laten koken. Deze kooktijd zal je een beetgare knolselderij geven, indien je de knolselderij gaarder wilt, kun je kiezen om de knolselderij maximum 18 minuten te laten garen in niet al te kokend water. Mocht je nog van plan zijn om de knolselderij in een wok gerecht te gebruiken, kook de selderij dan 10 minuten. Proef of deze voldoende beetgaar is om te wokken, anders laat deze nog 2 minuten liggen.

Knolselderij schoonmaken

Voordat je de knolselderij wilt koken, moet je de knolselderij schoonmaken. Schil de rand eraf met een dunschiller en de oogjes haal je het beste eruit met de punt van een klein mesje.

Stappenplan knolselderij koken

  • De schil eraf halen met een dunschiller
  • Snijd de knolselderij in niet al te dikke stukken
  • Als het water kookt, die de knolselderij erin en zet het vuur zachter
  • Kook de knolselderij 15 minuten op een uiterst zacht vuurtje
  • Giet de knolselderij af en laat het even rusten

Het enige waarop je moet letten tijdens het knolselderij koken is dat de knolselderij niet te gaar wordt. Mocht het gebeuren dat je de knolselderij per toeval te lang hebt gegaard, wordt deze slap. Je zou ervoor kunnen kiezen om de knolselderij onder ijskoud water te houden zodat het kookproces sneller stopt.

Tip: Als de knolselderij veel vuil bevat, moet je alvorens het schillen even het grof vuil afborstelen. Daarna kun je de knolselderij schillen als het vuil weg is.

Recepten met knolselderij

Voedingswaarde gekookte knolselderij

per 100 gram:

Calorieen32 kcal
Koolhydraten5 gram
Vet0 gram
Vezels0 gram