Schorseneren koken
15 minuten koken
Hoewel schorseneren tegenwoordig voornamelijk kant en klaar worden gekocht, zijn ze zoals de meeste groenten veel lekkerder vers. Dit vergt wel wat moeite en tijd. Eens ze zijn schoongemaakt, kan je schorseneren koken in 15 minuten tijd. Je kan ze natuurlijk ook wokken of verwerken tot een puree met enkele aardappelen.
Het meeste werk is het schoonmaken en ook dit valt best mee. Je kan hiervoor best handschoenen dragen, om vlekken te voorkomen. Dan moet je de schorseneren schillen met een dunschiller nadat je de resterende aarde verwijderd hebt met een borstel. Als je de schorseneren nadien niet meteen kan bereiden, is het aangeraden om ze in water te leggen met daarin wat citroensap, anders kleuren ze snel bruin.
Hoe en hoe lang moet je schorseneren koken?
- Borstel de schorseneren af en schil ze met een dunschiller
- Leg ze in voldoende gezouten water en laat ze ongeveer vijftien minuten koken
- De schorseneren afgieten en meteen opdienen met een lekkere saus of desgewenst verwerken in een gerecht of een puree
Recepten met schorseneren
Voedingswaarde
per 100 gram:
Calorieen | 90 kcal |
Koolhydraten | 18,5 gram |
Vet | 0,2 gram |
Vezels | 3,2 gram |