Lamsrack bereiden
10 minuten
Lamsrack is vlees wat afkomstig is van een lam. Het dier mag niet ouder zijn dan een jaar om nog lam te worden genoemd. Het vlees is malser en zachter van smaak dan bij een ouder dier. Een lamsrack wordt gesneden vanuit de rug en is herkenbaar aan de kleine ribbetjes.
Hoe lamsrack bereiden
Voordat de bereiding begint is het verstandig om altijd te controleren of het vlies (goed) is verwijderd. Verwijder ze met behulp van een klein mesje en begin aan de holle kant van het vlees waarna je het gemakkelijk kan lostrekken. Er kan ook meer of minder vet aan zitten. Beperk het vet tot een klein randje omdat het anders niet gaar zal worden tijdens de korte bereidingstijd. De lekkerste bereiding vindt plaats in de oven.
- Kruid de lamrack naar eigen inzicht.
- Alleen peper en zout is voldoende indien er ook een saus wordt gebruikt.
- Laat het even intrekken terwijl het vlees op kamertemperatuur komt.
- Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan.
- Braad de lamsrack kort aan zodat het vlees bruin kleurt.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Plaats de lamsrack in het midden van de oven.
- Bereid het vlees niet langer dan 10 minuten.
- Hal het vlees uit doven en laat in aluminiumfolie even rusten.
- Snij de lamsrack voor serveren desgewenst af in losse stukjes.
Voedingswaarde
per 100 gram:
Calorieen | 283 kcal |
Koolhydraten | 0 gram |
Vet | 23,8 gram |
Vezels | 0 gram |
Eiwitten | 17,30 gram |