Zoete aardappel koken
20 minuten
Een zoete aardappel koken duurt ongeveer even lang als het koken van gewone aardappelen, namelijk 15 tot 25 minuten afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van de stukken.
Zoete aardappelen kan je overigens ook bakken, poffen, stomen of je kan er zelfs frietjes van maken. Ze lenen zich uitstekend voor alle bereidingswijzen die ook gebruikt worden bij traditionele aardappelen. De smaak van de zoete aardappel is zoals de smaak doet vermoeden: lichtjes zoet, een beetje kruidig en eerder zwak van smaak zoals de gewone aardappel.
Voordat je de zoete aardappel gaat bereiden is het aangeraden om deze grondig schoon te maken. Hierbij volstaat het om ze te schillen met een aardappelmesje of een dunschiller en nadien grondig te spoelen met water.
Op welke manier en hoe lang moet je zoete aardappelen koken?
- Schil de zoete aardappelen en spoel ze grondig
- Snij ze in gelijkmatige stukken en zet ze onder in voldoende gezouten water
- Na een kooktijd van 15 tot 25 minuten zijn ze gaar. Je kan dit testen door met een vork erin te prikken: deze zou er zonder veel moeite in moeten gaan
- Na het koken kan je ze meteen opdienen of nog desgewenst nog verwerken tot een puree
Recepten met zoete aardappel
Voedingswaarde zoete aardappel
per 100 gram:
Calorieen | 96 kcal |
Koolhydraten | 21 gram |
Vet | 0,1 gram |
Vezels | 2,5 gram |