Paksoi bereiden
7 minuten koken of 5 minuten wokken
Voordat je paksoi gaat bereiden, is het belangrijk dat de paksoi die je koop stevige stelen heeft. Ook is het belangrijk dat het blad een frisse kleur heeft en niet verlept is. De Paksoi moet goed bewaard worden, als je ervoor kiest om hem niet meteen te bereiden, maar een paar dagen te bewaren. Bewaar hem in een open plastic zak in de koelkast, dan kun je hem twee tot drie dagen en soms zelf iets langer, goed houden. Je kunt Paksoi op verschillende manieren bereiden. Je kunt ermee wokken, het rauw eten in een salade, of hem gewoon koken.
Koken:
- Maak de Paksoi goed schoon. Dit doe je het beste als de bladeren er nog aan zitten.
- Snijd het harde deel van de stronk eraf.
- Snijd de stelen en bladeren in brede repen.
- Kook de Paksoi ongeveer 7 minuten (de stronken hebben iets langer nodig dan de bladeren).
Gekookte Paksoi gaat heel goed samen met bijvoorbeeld een kaas roomsaus of met kip.
Wokken:
Als je Paksoi gaat wokken, dan kun je dit doen in combinatie met vlees, maar het kan ook heel goed vegetarisch. İn dat geval begin je meteen met het roerbakken van de Paksoi.
- Maak de Paksoi goed schoon.
- Snijd hem in dunne repen.
- Doe olie in een wok en begin met het roerbakken van het vlees naar keuze.
- Doe daarna de Paksoi erbij en roerbak deze vier tot vijf minuten mee.
- Breng nu alles op smaak.
Voedingswaarde paksoi
per 100 gram:
Calorieen | 9 kcal |
Koolhydraten | 0,8 gram |
Vet | 0 gram |
Vezels | 1 gram |
Eiwitten | 1 gram |