Gebakken banaan

10 minuten

Gebakken banaan is van Indonesische oorsprong maar wordt ook in andere landen op tafel gezet. Er zijn vele variaties, maar hier geven we een recept voor de Indonesische variant. Dit om bij de basis van het gerecht te blijven.

Gebakken banaan is niet moeilijk om te maken en neemt ook niet veel tijd in beslag. Het is een lekkere en makkelijk bijgerecht of hapje om je vrienden of familie te serveren. Altijd een goede aanvulling op een diner of een verrassend hapje op een gezellig feest. Daarnaast zijn ze ook nog eens snel klaar, dus je hoeft er niet zo lang voor in de keuken te staan. Zo kun je zelf ook genieten van de gezelligheid op je feestje en genoeg tijd besteden aan het hoofdgerecht als je een diner bereid.

Ingrediënten:
100 gr zelfrijzend bakmeel
1 dl melk
1 ei
1 mespuntje zout
1 mespuntje djahe
4 bananen
1 dl arachide olie
2 eetlepels bruine basterdsuiker of poedersuiker

Gebakken banaan bereiden

  • Verhit de olie in een pan.
  • Meng het bakmeel, de melk, het ei, het zout en de djahé in een kom tot een beslag.
  • Pel de bananen.
  • Snijd de bananen zowel in de lengte als de breedte door.
  • Dompel de bananen in het beslag.
  • Bak ze in de hete olie tot ze goudbruin zijn.

Serveer de gebakken banaan met de bruine basterd suiker of de poedersuiker, net wat je het lekkerste vindt. Of geen je bezoek zelf de keuze. Zoals je ziet eenvoudig te bereiden in een korte tijd en daarnaast ook nog eens lekker. Dus een gegarandeerd succes bij jou op tafel!

Voedingswaarde gebakken banaan

per 100 gram:

Calorieen248 kcal
Koolhydraten25 gram
Vet17 gram
Vezels2,3 gram
Eiwitten2 gram