Penne koken
8 - 12 minuten
Pasta moet in het algemeen niet zo heel erg lang koken en is dus lekker snel klaar. Dat is bij penne koken niet anders: reken op 8 tot 12 minuten kooktijd. De penne dient gekookt te worden in een aanzienlijke hoeveelheid water. Een richtwaarde hierbij is 1 liter water per 100 gram pasta. Vaak wordt aan het water ook zout toegevoegd (1 eetlepel per 100 gram). Dit doe je best wanneer het water kookt aangezien zout het kookpunt van water verhoogt, waardoor je dus langer zou moeten wachten.
Hoe en hoelang penne koken?
- Voorzie per 100 gram pasta ongeveer 1 liter water
- Breng de hoeveelheid water aan de kook
- Voeg zout toe aan het (bijna) kokende water (optioneel)
- Voeg vervolgens de pasta toe
- Laat de pasta mee koken
- Proef of de pasta voldoende gekookt is
- Giet het water af via een vergiet en laat de pasta wat uitlekken
Nadat je het overtollige water hebt afgegoten, kan je de pasta weer in de kom doen om het vervolgens op te dienen. Om te vermijden dat je pasta gaat kleven, kan je er best zo’n 2 à 3 eetlepels olijfolie doorheen roeren.
Recepten met penne
Voedingswaarde Penne pasta
per 100 gram:
Calorieen | 350 kcal |
Koolhydraten | 71 gram |
Vet | 1,5 gram |
Vezels | 0 gram |