Pompoen koken
20 minuten
Pompoen bereiden lijkt misschien een hele uitdaging maar dat hoeft het niet te zijn. De bovenstaande kooktijd is voor een gemiddelde maat pompoen, om er zeker van te zijn dat je voor jouw maat pompoen de juiste kooktijd hebt prik je er na 10 minuten af en toe even in. Wil je de pompoen ook eens op een andere manier bereiden? Om een pompoen te bakken volstaat ook 20 minuten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een pompoensoep te koken.
Voordat je de pompoen gaat koken maak je hem eerst goed schoon en schil je hem. Snij de pompoen in stukken, verwijder de pitten en de schil.
Hoe en hoelang moet je pompoen koken
- Snij de pompoen door midden.
- Verwijder de pitten, gebruik hiervoor een lepel.
- Snij de pompoen in schijven. Op deze manier is de pompoen beter te hanteren en is hij sneller gaar.
- Gebruik een dunschiller om de schil van de pompoen te verwijderen.
- Wanneer het water kookt voeg je de pompoen en een snufje zout toe. Zorg ervoor dat je voldoende water aan de kook brengt zodat de pompoen net onder staat.
- Kook de pompoen in 20 minuten zacht.
- Giet de het water af en dien hem op.
Is de pompoen te hard om te kunnen snijden en schillen? Kook hem dan maximaal 10 minuten voor. De schil is nu makkelijker te verwijderen en er blijft bovendien meer vruchtvlees over om op te eten.
Recepten met pompoen
- Dubbele pompoenkoekjes
- Kalfsentrecote met pompoenbeignets en hacheesaus
- Kabeljauw met pompoen en bietjes in kalfsroomsaus
- Geroosterde pompoen met rozemarijn
- Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen
- Salade van gefrituurde pompoen en biefstuk
- Pasta met pompoen en geitenkaas
- Pompoen-paprikastoof met worstjes
Voedingswaarde gekookte pompoen
per 100 gram:
Calorieen | 17 kcal |
Koolhydraten | 2,5 gram |
Vet | 0,3 gram |
Vezels | 1,2 gram |
Eiwitten | 0,6 gram |