Kip koken
10 -15 minuten
Voor de bereiding van vlees denken we vaak automatisch aan braden, maar dat is zeker niet de enige manier om bijvoorbeeld een stukje kip te bereiden. Vooral wanneer je op zoek bent naar een lekker stukje mals en mager vlees, is koken een ideale manier omdat er geen vet wordt gebruikt. De kooktijd van kip hangt af van de grote en dikte van het vlees. Het koken van een kipfilet duurt ongeveer tien tot vijftien minuten, terwijl een hele kip wel een uur de tijd nodig heeft. Grotere stukken kip kun je – om de kooktijd te verkorten – in stukjes snijden. Een voordeel van deze bereidingsmethode is dat het ook uitermate geschikt is voor bevroren kip. Voor meer smaak kun je een bouillonblokje toevoegen aan het water, wanneer je kip gaat koken.
- Doe de (in stukken gesneden) kip met water in een pan; zorg dat de kip onder water staat
- Voor meer smaak kan eventueel een bouillonblokje toegevoegd worden
- Breng het water aan de kook
- Laat de kip circa 10 – 15 minuten koken, de kip is gaar wanneer deze gaat drijven
- Controleren of de kip gaar is gaat eenvoudig; bij het doorsnijden moet de kip geheel wit van kleur zijn
Recepten met kip
Voedingswaarde gekookte kip
per 100 gram:
Calorieen | 158 kcal |
Koolhydraten | 0 gram |
Vet | 3,8 gram |
Vezels | 0 gram |