Kipfilet bakken

4 minuten bakken, 15 minuten smoren

Een heerlijke sappige en malse kipfilet bakken is vrij eenvoudig, toch wil dit heerlijke stukje vlees wel eens droog en taai worden. Dit is te voorkomen door te beginnen met een goed verhitte braadpan en niet al teveel boter of olie, een klein scheutje volstaat. Belangrijk is wel om de kipfilet goed te garen in verband met verschillende schadelijke bacteriën waaronder het ESBL-bacterie. Voor het lekkerste resultaat haal je de kipfilet al even van te voren uit de koelkast om al op kamertemperatuur te laten komen. Ook niet onbelangrijk, dep van te voren de kipfilet even goed droog voordat het in de pan gaat!

Hoe en hoelang een kipfilet te bakken?

  • Verhit een klein scheutje olie of boter in de braadpan
  • Bak de kipfilets mooi bruin op een hoog vuur
  • Doe dit maximaal 4 minuten en draai het om en om op beide kanten
  • Vervolgens is het kipfilet dan al mooi bruin en mag het vuur een stuk lager
  • Laat de kipfilet aansluitend een kwartiertje heerlijk smoren, eventueel met deksel op de pan
  • Vergeet niet na ongeveer 10 minuten smoren om de kipfilet te kruiden, dit uiteraard naar eigen keuze

De gebakken kipfilet is gerust nog te bewaren in de koelkast, mits in een luchtdicht afgesloten bakje. Bij een lage temperatuur (onder de 6 graden) is het best 1 of 2 dagen te bewaren. Handig voor als je drukke dagen voor de boeg hebt! Ook in de vriezer is een optie, dan is de bewaarperiode wel langer tot maximaal 6 weken.

Met het overgebleven gebakken kipfilet zijn legio eetmogelijkheden te verzinnen. Wat te denken als basis van een heerlijke sandwich of salade? Ook ideaal als broodbeleg, gemakkelijk mee te nemen naar school of werk.

Voedingswaarde gebakken kipfilet

per 100 gram:

Calorieen157 kcal
Koolhydraten0 gram
Vet4 gram
Vezels0 gram
Eiwitten30 gram