Broccoli koken
8 minuten
Broccoli hoeft niet lang te koken. Wanneer je alleen de roosjes kookt hoeven deze zelfs maar 5 minuten te koken. De bovenstaande kooktijd gaat ervan uit dat ook een klein stukje van de stronk wordt meegekookt. Als je de broccoli wilt wokken dan volstaat een kooktijd van 4 minuten. Je hebt dan een heerlijke knapperige broccoli.
Voordat je broccoli gaat koken is het verstandig dat je deze eerst goed schoonmaakt. Snij de roosjes van de stronk en spoel ze schoon om er zeker van te zijn dat er geen aarde meer op de broccoli zit.
- Snij de onderkant van de broccoli
- Snij de roosjes van de stronk. Je kunt ook een stukje van de stronk laten zitten.
- Wanneer het water kookt leg je de roosjes in het water
- Laat de broccoli zachtjes gedurende 8 minuten koken
- Giet de broccoli af en dien deze direct op
Let op dat je de broccoli niet te gaar kookt want dan wordt deze slap. Wanneer je merkt dat je broccoli te lang hebt gekookt kun je ze het beste meteen onderdompelen in koud water. Het kookproces stopt dan sneller.
Recepten met broccoli
Voedingswaarde gekookte broccoli
per 100 gram:
Calorieen | 29 kcal |
Koolhydraten | 0,8 gram |
Vet | 0,3 gram |
Vezels | 2,7 gram |