Biefstuk bakken
5 minuten: 2,5 minuut per kant.
Hoelang een biefstuk moet bakken is afhankelijk van de dikte van het vlees en natuurlijk de voorkeur van jezelf. Hou je van rood of toch wat meer rosé/doorbakken? Je kan er van uit gaan dat ongeveer 2,5 minuten per kant genoeg is om tot een fijn rood stukje vlees te komen. Wil je hem iets meer doorbakken, gooi er dan een half minuutje bovenop.
- Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Dit is belangrijk voor de baktijd.
- Boter goed warm laten worden.
- Dep de biefstuk droog met een beetje keukenpapier. Hierdoor zal hij bruiner worden.
- Beide kanten dichtschroeien.
- Beide kanten 2,5 minuten bakken.
- Haal de biefstuk uit de pan en laat hem nog 2 minuten rusten op een bordje.
Wil je weten hoe ver je biefstuk doorbakken is? Duw dan met een houten spatel op het vlees. Kan je hem makkelijk indrukken, dan is hij rood. Kost het iets meer moeite, dan is hij rosé. Zorg dat je geen gaatjes in de biefstuk prikt voor of tijdens het bakken. Hierdoor kan het vocht weglopen en wordt hij droog. Gebruik daarom geen vork maar bijvoorbeeld een houten spatel om mee te werken.
Voedingswaarde gebakken biefstuk
per 100 gram:
Calorieen | 127 kcal |
Koolhydraten | 0 gram |
Vet | 3,5 gram |
Vezels | 0 gram |
Eiwitten | 23,8 gram |