Linzen koken
45 - 60 minuten
Om linzen te koken kan je twee technieken aanhouden. Je kan de linzen eerst laten weken gedurende 4 uur tot een hele nacht. Dit proces is niet geheel nodig, maar zorgt voor een kortere kooktijd.
Linzen kunnen zowel in warme gerechte opgediend worden als in koude gerechten zoals slaatjes.
Gekookte linzen zijn enkele dagen houdbaar, eenmaal verwerkt zijn deze langer of korter houdbaar naargelang het gerecht.
Hoe en hoelang moet je linzen koken?– Was de linzen en controleer of er geen slechte tussen zitten.
– Week de linzen eventueel 4 uur tot een hele nacht in water.
– Doe de linzen in water en breng dit aan de kook op een hoog vuur.
– Laat de linzen 45-60 minuten koken.
– Giet de linzen af en verwerk ze in een gerecht.
– Week de linzen eventueel 4 uur tot een hele nacht in water.
– Doe de linzen in water en breng dit aan de kook op een hoog vuur.
– Laat de linzen 45-60 minuten koken.
– Giet de linzen af en verwerk ze in een gerecht.
Recepten met linzen
Voedingswaarde gekookte linzen
per 100 gram:
Calorieen | 99 kcal |
Koolhydraten | 11,6 gram |
Vet | 0,7 gram |
Vezels | 5,3 gram |
Foto: tobi / 123RF Stockfoto