Zuurkool koken
4 minuten opwarmen
Zuurkool is vooral in de wintermaanden erg populair. Tegenwoordig kun je deze groente het hele jaar door kopen.
Zuurkool hoef je niet te koken, maar alleen op te warmen. Niet alleen gezond, maar ook lekker makkelijk klaar te maken.
Voor je de zuurkool kookt is het verstandig de zuurkool even rauw te proeven. Als je de zuurkool te zuur vind kun je het vocht er uit knijpen en in plaats van in het eigen vocht te koken water toe voegen. Heb je jouw zuurkool liever erg zuur dan kun je in plaats van water appelsap of witte wijn toevoegen.
Hoe en hoelang moet je zuurkool koken:
- Zet een pan met dikke bodem klaar
- Haal de zuurkool uit elkaar met een vork
- Voeg een kopje water toe
- Zet de pan met zuurkool op het vuur en sluit de pan af met de deksel
- Laat de zuurkool op een midden hoog vuur 4 a 5 minuten warm worden
- Giet de zuurkool af en dien direct op.
Kook zuurkool nooit samen in een pan met de aardappelen. Door het zuur duurt het erg lang voordat de aardappelen zullen koken.
Recepten met zuurkool
Voedingswaarde gekookte zuurkool
per 100 gram:
Calorieen | 14 kcal |
Koolhydraten | 1 gram |
Vet | 0 gram |
Vezels | 3,2 gram |