Bloemkool koken
Kooktijd 12 minuten
Gemiddeld moet een bloemkool 12 minuten koken. Wanneer je een iets stevigere bloemkool wilt hebben dan kun je de kooktijd verkorten naar ongeveer 10 minuten. Zo rond de kooktijd is het verstandig om met een vork in de bloemkool te prikken. Zo kun je testen of de bloemkool gaar is of dat je hem nog wat langer moet koken.
Bereidingswijze bloemkool
- Breng het water met wat zout aan de kook
- Verwijder de bladeren van de bloemkool
- Snij de bloemkool in roosjes
- Was de roosjes in koud water. Zo weet je zeker dat er geen aarde op de bloemkool achterblijft.
- Doe de bloemkool in de pan en laat het 12 minuten zachtjes koken.
Bloemkool kun je overigens ook prima wokken. Kook de bloemkool 4 minuten voordat je ze in de wok gooit. Je krijgt dan een bloemkool met een knapperige bite.
Recepten met bloemkool
Voedingswaarde gekookte bloemkool
per 100 gram:
Calorieen | 20 kcal |
Koolhydraten | 2,2 gram |
Vet | 0 gram |
Vezels | 2,1 gram |