Groene asperges koken
4 minuten
Groene asperges groeien boven de grond en hoeven niet geschild te worden. Toch is er enige voorbereiding nodig, alvorens je de groene asperges kunt koken. Plaats de groene asperges altijd eerst rechtop in koud water en laat ze een half uur staan. Zo kan deze delicatesse zich volzuigen met water. Vervolgens snijd je de harde onderkant van de groene asperges af. Je hebt genoeg van de asperge afgesneden als het mes moeiteloos door de asperge heen snijdt.
Zorg dat de groene asperges onder een laagje water staan en zet de pan op het vuur. Wanneer het water kookt voeg je een beetje zout toe. De groene asperges zijn het lekkerste als ze beetgaar zijn; dit bereik je door ze ongeveer vier minuten te koken. Dikkere asperges hebben een iets langere kooktijd. De asperges zijn gaar wanneer je er met een vork in kunt prikken.
- Zet de groene asperges een half uur rechtop in koud water
- Snijd de harde onderkant er van af (circa 2-3 cm)
- Zorg dat de asperges net onder water staan
- Laat de groene asperges gedurende circa vier minuten koken (beetgaar)
- Schep de asperges met een schuimspaan uit het water
- Serveer met een klontje boter
Recepten met groene asperges
- Quinoa met groene asperges en tofu
- Kip met groene asperges
- Crostini met groene asperges en tapenade
- Mezzelune met groene asperges
- Asperges met groene kruidensaus
- Rolletjes van serranoham en pesto met groene asperges en, garnalen
- Gnocchi met groene asperges
- Ravioli gevuld met groene asperges en Manchego-kaas
Voedingswaarde gekookte groene asperges
per 100 gram:
Calorieen | 17 kcal |
Koolhydraten | 1,3 gram |
Vet | 0,2 gram |
Vezels | 1,5 gram |