Zalm bakken
3 minuten bakken
Steeds meer mensen ontdekken de lekkere smaak van zalm. Het bakken van een zalmmoot is niet moeilijk, maar het is voor de smaak wel belangrijk dat het op de juiste manier gebeurt. Het lekkerst is als je zalm gaat bakken op de huid. Allereerst zet je een koekenpan op het vuur en laat deze heet worden. Smeer de zalm aan beide zijden in met wat olie. Wanneer de pan heet is, leg je de zalm voorzichtig op de huid neer in de pan. Laat de zalm gedurende drie minuten bakken op halfhoog vuur. De huid zal dan wat bruin gekleurd zijn. Keer de zalmmoot voorzichtig om en bak de andere kant van de zalm op laag vuur nog ongeveer één tot twee minuten (afhankelijk van de dikte). Zalm dat gaar is heeft een mooie roze kleur en heeft een losse structuur.
- Verhit een koekenpan op het vuur
- Smeer beide zijden van de zalmmoot in met olie
- Leg de zalmmoot met de huid naar beneden in de pan
- Bak op halfhoog vuur de zalm gedurende drie minuten
- Keer de zalmmoot voorzichtig om en zet het vuur laag
- Bak deze zijde gedurende één tot twee minuten op laag vuur
- De zalm is gaar als deze een mooie roze kleur en een losse structuur heeft
Recepten met zalm
Voedingswaarde gebakken zalm
per 100 gram:
Calorieen | 274 kcal |
Koolhydraten | 0 gram |
Vet | 18 gram |
Vezels | 3,3 gram |