Hertenbiefstuk bakken
3 minuten bakken per zijde
Hertenvlees wordt steeds populairder. Bij de slager kun je er vaak voor terecht en in veel supermarkten bieden ze het nu ook aan. Bij het bereiden van wild denkt men vaak al snel dat de bereiding er van erg moeilijk is. Bij de hertenbiefstuk is dat absoluut niet het geval, het heeft namelijk veel weg van een runderbiefstuk. Een hertenbiefstuk bakken lijkt dan ook erg op de bereiding van runderbiefstuk. Haal de biefstuk een halfuur voor bereiding uit de koelkast, zodat het vlees goed op temperatuur kan komen.
Hoe moet je een hertenbiefstuk bakken
- Verhit olie op hoog vuur in de koekenpan
- Dep het vlees droog en bestrooi het met zout en peper (meer kruiden heeft het vlees niet nodig)
- Bak de biefstukken ongeveer 3 minuten op één kant in de pan zodat het vlees goudbruin wordt
- Voeg boter toe en draai de biefstukken om
- Bak nu de andere kant in ongeveer 3 minuten goudbruin
- Haal de biefstuk uit de pan en laat het vlees 5 minuten rusten op een bord
- Snij het vlees tegen de draad in
Hertenbiefstuk smaakt het beste als je hem kort aanbakt, dan is hij rood of rosé en laat hem dan na garen. Wanneer je toch een wat steviger biefstuk wilt hebben, bak hem dan nog zo’n 2 minuten. Het is belangrijk om tijdens het bakken de biefstuk niet steeds om te draaien. Keer hem één keer om om van kant te wisselen, maar verder niet. Gebruik geen vork om hem te draaien, maar een spatel of vleesstang om het vlees te draaien. Een vork maakt gaatjes in het vlees waardoor de vleessappen ontsnappen. Hierdoor zal de biefstuk minder sappig zijn en juist het sappige maakt een biefstuk zo lekker.
Voedingswaarde hertenbiefstuk
per 100 gram:
Calorieen | 99 kcal |
Koolhydraten | 0,2 gram |
Vet | 2 gram |
Vezels | 0 gram |
Eiwitten | 20 gram |