Peultjes koken
5-7 minuten
Je kunt deze peultjes het hele jaar door kopen. Het is een lekkere knapperige groente en kan daarom ook prima door een salade gemixt worden. Wel is het belangrijk om de peultjes altijd te koken voor je ze eet. In rauw peultjes zit een giftige stof, door de groente te koken ontdoe je ze van de giftige stof. Je kunt peultjes dus niet rauw eten!
Peultjes koken kost niet veel tijd en ze zijn lekker makkelijk klaar te maken.
Hoe en hoelang moet je peultjes koken?
- Snijd de puntjes van beide kanten van de peultjes af
- Was de groente grondig af zodat er geen aarde meer op zit
- Doe de peultjes in de pan en voeg een klein scheutje water toe
- Laat de peultjes 5 – 7 minuten koken, de groente moet een beetje knapperig blijven
- Giet de groente af
- Voeg een klontje boter toe en serveer direct op een bord in een salade
Na het afgieten van de peultjes kun je wat koud water over de groente gieten. Door het koude water stopt het kookproces en zijn de peultjes lekker knapperig. Bovendien behouden ze hierdoor ook de mooie groene kleur.
Recepten met peultjes
Voedingswaarde gekookte peultjes
per 100 gram:
Calorieen | 33 kcal |
Koolhydraten | 5 gram |
Vet | 0 gram |
Vezels | 2,5 gram |