Venkel koken
10 -15 minuten
Venkel moet ongeveer een minuut of 10 koken. Venkel bestaat doorgaans uit een bos met stengels. Wil je de venkel lekker beetgaar hebben, houd dan een iets langere kookttijd aan, zo ongeveer 15-20 minuten. Om te weten of de venkel gaar is, kun je er met een vork in prikken. Als dit makkelijk gaat, dan is de venkel gaar.
Hoe en hoelang moet je venkel koken:
- Snij de stengels van de onderkant af en haal de bovenste laag van de schil af.
- Verwijder eventuele bruine plekjes.
- Snij de stronk door tweeën en maak vervolgens partjes van beide helften.
- Zet water op het vuur en voeg wat zout toe. Voeg de venkel partjes toe wanneer het water kookt.
- Na ongeveer 10 minuten is de venkel gaar.
Andere bereidingsmogelijkheden:
Venkel kun je op diverse manieren bereiden. Je kunt venkel koken, maar ook is het mogelijk om het te wokken, roerbakken, stomen of stoven. Gebakken venkel heeft een kortere bereidingsduur, namelijk een minuut of 5 in een pan met wat boter op hoog vuur. Voor het stomen en stoven geldt een gaar tijd van ongeveer 20-25 minuten.
Recepten met venkel
Voedingswaarde venkel
per 100 gram:
Calorieen | 40 kcal |
Koolhydraten | 7 gram |
Vet | 0 gram |
Vezels | 2.3 gram |