Fricandeau braden
45-60 minuten
Fricandeau is mager varkensvlees dat rosé gegeten kan worden. Fricandeau kan snel droog worden bij te lang braden. De bovenstaande tijd gaat uit van de complete bereiding van het vlees inclusief rusttijd. Voordat je de fricandeau gaat braden is het goed om het vlees met peper en zout te bestrooien.
Hoe en hoelang moet je fricandeau braden
- Bestrooi het vlees met peper en zout.
- Bak het vlees rondom aan in een laagje boter.
- Zet het vlees ongeveer 30-40 minuten in de oven op 160 graden.
- Laat het vlees na het braden 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
- Heb je een kern thermometer? Controleer hiermee wanneer het vlees een temperatuur van 60 graden heeft. Het vlees is dan mooi rosé.
- Door het vlees na het braden te laten rusten worden de vleessappen goed verdeeld en wordt het lekker mals.
Nog een paar tips bij het braden van fricandeau:
- Het vlees kan ook bestrooid worden met tijm, rozemarijn of oregano.
- Het is ook lekker om het vlees met mosterd in te smeren voor een pittiger fricandeau.
- Om het vlees malser te houden kan het met spek omwikkeld worden.
Voedingswaarde gebraden fricandeau
per 100 gram:
Calorieen | 128 kcal |
Koolhydraten | 0 gram |
Vet | 2,9 gram |
Vezels | 0 gram |
Eiwitten | 21 gram |